Colombia is zaterdagavond in een oefeninterland tegen Senegal niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel tegen Senegal. De Zuid-Amerikaanse WK-deelnemer moest het in het Argentijnse Buenos Aires nog wel stellen zonder zijn geblesseerde superster Falcao. De topspits van Monaco keek toe vanuit de tribune en zag zijn vervanger Carlos Bacca het uitstekend doen.

De ex-spits van Club Brugge gaf de assist bij 1-0 van Gutierrez en nam vervolgens op bijzonder fraaie wijze de 2-0 voor zijn rekening.  In een dolle 7 minuten na de pauze kwam Senegal, dat er niet bij is in Brazilië, terug tot 2-2. Even later kreeg brahima Seck (Senegal) een rode kaart. Omdat zijn slachtoffer Mejia niet meer verder kon na de stevige overtreding van Seck werd het laatste halfuur met tien tegen tien afgewerkt.

Maandag maakt José Pekerman zijn definitieve WK-selectie van 23 namen bekend. Het wordt afwachten of Falcao er bij zal zijn. De aanvaller liet deze week al weten zeker niet topfit te zullen geraken voor Brazilië. 'Als ik me goed voel, dan ga ik. Maar als ik het gevoel heb dat ik de nationale ploeg niets kan bijbrengen, dan zal ik dat zeker melden', vertelde Falcao. 

Colombia zit op het WK in Groep C bij Griekeland, Ivoorkust en Japan.