Betaalt Michelle Obama haar kledij zelf?
Foto: Photonews
Al vijf jaar langs weet de first lady ons te verbazen met geslaagde outfits voor gelijk welk event. Van eenvoudige jurken uit H&M tot duizelingwekkende couturejurken, ze weet het perfect te combineren. De vraag is alleen, hoeveel kost dat nu allemaal samen en vooral, wie betaalt het?

Vooral tegenstanders van president Obama durven die laatste vraag al eens te stellen, maar in tegenstelling tot wat zij denken zijn het niet de belastingbetalers die haar jurken betalen.

De garderobe van de first lady is al lang een heikel punt, want ze worden verwacht er op en top uit te zien, maar krijgen geen budget om zich dagelijks van een andere dure designeroutfit te voorzien. Zo zouden onder meer Mary Todd Lincoln en Jackie Kennedy al in de problemen gekomen zijn omdat ze schulden hadden van teveel kleding te moeten kopen.

Michelle Obama koopt de meeste van haar kledij zelf en gaat zoals elke andere vrouw op zoek naar koopjes. Toch kan zij genieten van enkele voordelen die wij gewone stervelingen nooit zullen kennen. Zo krijgt ze af en toe een jurk als geschenk van een ontwerper en kan ze ook kledij ontvangen in naam van de staat. Nadat ze de jurk dan gedragen heeft, behoort die tot het nationaal archief. Ze leent echter nooit kledij van ontwerpers.

Ten slotte is ze ook al enkele keren gezien in dezelfde outfit. Zelfs Michelle Obama doet dus aan recycleren en moet zich - net zoals ons - doodpiekeren over de vraag of iemand zal merken dat ze alweer hetzelfde aaheeft.