Eindelijk prijs voor André Greipel in Ronde van België
Foto: Photo News
André Greipel heeft de vierde etappe van de Ronde van België gewonnen. De Duitse spurtbom van Lotto-Bélisol toonde zijn overmacht in een massasprint in Lac de L'eau D'Heure. Voor Greipel is het de eerste ritzege in deze Ronde van België, nadat Tom Boonen de eerste twee spurtetappes voor zijn rekening had genomen. Romain Maikin werd tweede, Philippe Gilbert derde. Op de vierde plaats eindigde verrassend de jonge Nederlandse veldrijder Mathieu van der Poel.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na goed 9 kilometer koers trokken Sébastien Delfosse, Serge Dewortelaer en de Amerikaan Evan Huffman in de aanval. In het peloton zette Stijn Vandenbergh zich op kop van het pak waardoor de drie nooit meer dan drie minuten voorsprong konden sprokkelen.

Op 65 kilometer van de eindmeet versnelde BMC in het peloton en toen dat initiatief stokte, gingen Jimmy Janssens, de Nederlander Brian Bulgac en de Zwitser Silvan Dillier in de tegenaanval. Zij vervoegden de leiders op 38 kilometer van de finish zodat we zes renners voorin kregen.

Dat zestal mocht de laatste plaatselijke ronde van 20 kilometer aansnijden met een voorsprong van 0:40 op de groep. Met nog 10 kilometer voor de boeg, zette Dillier aan maar hij werd nog voor de top van de beklimming 'Le petit Poggio' opnieuw gegrepen. Niemand geraakte nog weg en in de daaropvolgende sprint was André Greipel oppermachtig.

Voor André Greipel is het al de achtste overwinning van het seizoen. Hij won eerder al etappes in de Santos Tour Down Under, de Ronde van Qatar en Oman en de World Ports Classic. Tony Martin blijft leider in de Ronde van België, die morgen eindigt.

Rituitslag

1. André Greipel (Dui) 
2. Roman Maikin (Rus) 
3. Philippe Gilbert  
4. Mathieu Van der Poel (Ned)  
5. Francesco Gavazzi (Ita)  
6. Kenneth Vanbilsen  
7. Koen De Kort (Ned)  
8. Gerry Druyts  
9. Greg Van Avermaet