Alex Miskirtchian verliest IBF-titelkamp op punten
Foto: REUTERS

Alex Miskirtchian is er zaterdag in Macao niet in geslaagd zich tot IBF-wereldkampioen bij de vedergewichten te kronen. De 28-jarige Belgische bokser verloor op punten van de Rus Evgeny Gradovich, die zijn titel voor de vierde keer met succes verdedigde.

Miskirtchian deed er nochtans alles aan om Gradovich de titel af te snoepen en kreeg de 27-jarige Rus in de zesde ronde met een rechtse uppercut zelfs even tegen het canvas. Gradovich krabbelde echter recht en bleef vervolgens stevig op zijn benen staan. Na twaalf rondes kreeg hij unaniem de voorkeur van de kamprechters: 116-110, 118-110, 117-110.

Gradovich boekte zo zijn 19e zege in evenveel profkampen, negen keer won hij met KO. Miskirtchian leed zijn derde nederlaag. Daar staan 24 overwinningen en een draw tegenover.

Het was de vierde keer dat een Belgische bokser een gooi deed naar een wereldtitel. Jean-Pierre Coopman probeerde het in 1976, Jean-Marc Renard in 1989 en Stéphane Jamoye eerder dit jaar. Ook zij slaagden niet in hun opzet.