Freerunners uit dakgoot geplukt in Antwerpen
Foto: ss

De Antwerpse brandweer heeft vrijdagnacht drie jonge kerels bevrijd die vastzaten op het dak van een gebouw in het centrum van de stad. De drie mannen tussen 18 en 22 jaar verklaarden dat ze freerunners waren en dat ze bij de uitoefening van hun hobby in de problemen waren geraakt.

Het was een getuige die vrijdagnacht rond 2 uur de politie verwittigde. De man had in de Volksstraat gezien dat enkele jonge kerels via een stelling van een bouwwerf op het dak waren gekropen van een gebouw met drie verdiepingen. Er werden onmiddellijk enkele interventieploegen van de politie ter plaatse gestuurd. Agenten troffen al snel drie jonge kerels aan die vastzaten in een dakgoot tussen twee gebouwen. Eén van hen had een camera bij zich.

De drie verdachten verklaarden dat ze zogenaamde freerunners waren. Ze wilden naar eigen zeggen een parcours op de daken afleggen en hun stunts ook filmen, maar dat liep blijkbaar niet helemaal zoals gepland. Op een bepaald punt konden de drie niet meer verder en durfden ze ook niet meer op eigen houtje naar beneden klauteren uit schrik om te verongelukken.

Omdat de politiemensen niet op een veilige manier tot bij de drie konden geraken, werd de brandweer verwittigd. Een klimteam kon de onfortuinlijke stuntmannen uit hun benarde positie bevrijden. Op het eerste zicht hadden de drie tijdens hun activiteiten op de daken geen schade aangericht.