In India zijn bij hevig stormweer minstens 23 mensen omgekomen. Dat blijkt uit een opgelopen dodenbalans. In de hoofdstad New Delhi lieten negen mensen het leven en in de deelstaten Jharkhand en West-Bengalen kwamen telkens zeven personen om het leven.

In New Delhi ging de storm gepaard met windsnelheden tot 90 kilometer per uur en zorgde het noodweer voor stroompannes en chaos op de wegen. ‘Minstens negen mensen stierven door omgevallen bomen en elektrocutie en een tiental anderen raakte gewond’, aldus de politie van New Delhi. In de oostelijke deelstaten Jharkhand en West-Bengalen vielen telkens zeven doden.

Ook het luchtverkeer ondervond heel wat hinder. Vijf vliegtuigen die op de internationale luchthaven stonden, raakten beschadigd, en 21 vluchten waaronder ook vier internationale vluchten moesten worden afgeleid naar andere steden.

Grote delen van India kampen momenteel met een hittegolf en donderdag nog liep het kwik in New Delhi op naar 46 graden Celsius, de hoogste temperatuur in zestien jaar voor de stad.