Miami Heat heeft zich als eerste team geplaatst voor de finale van NBA. In de eigen American Airlines Arena won Miami vrijdagavond overtuigend van de Indiana Pacers met 117-92. Het team uit Florida kwam zo op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong in de finale van de Eastern Conference.

LeBron James en Chris Bosh scoorden allebei 25 punten voor de Heat. Dwyane Wade voegde daar op zijn beurt 13 punten en 6 assists aan toe. In het verliezende kamp liet Paul George 29 punten optekenen, maar hij kon de Pacers niet van de ondergang redden. Bij de rust keek het team uit Indiana al tegen een 34-60 achterstand aan, en na de rust diepte de regerende kampioen de kloof alleen maar verder uit. De Pacers werden zo voor het derde opeenvolgende jaar uit de play-offs gekegeld door Miami.

De Heat gaan in hun vierde opeenvolgende finale op jacht naar een vierde titel, na die van 2006, 2012 en 2013. Tegenstander worden de San Antonio Spurs of Oklahoma City Thunder, de twee finalisten uit de Western Conference. In die serie leiden de Spurs met 3-2.

De eerste wedstrijd in de NBA-finale wordt op 5 juni gespeeld.