Blote armen en decolletés bijgewerkt op schoolfoto’s
Rachel Russell (16) kreeg een paar mouwen aangemeten Foto: AP

Een school in de Amerikaanse staat Utah heeft foto’s van studenten in het traditionele jaarboek aangepast om ze wat zediger te maken.

Enkele studentes van de Wasatch High School in Heber City in Utah keken raar op toen ze hun jaarboek opensloegen: de foto’s die van hen genomen waren, zagen er niet helemaal uit zoals ze verwacht hadden.

Meisjes die met blote armen gefotografeerd waren, bleken plots toch mouwen te hebben. Kledingstukken met een v-hals waren aangepast zodat er van een decolleté helemaal geen sprake meer was. Eén studente merkte zelfs dat haar tattoo volledig verdwenen was.

In een interview met de Huffington Post zegt directeur Terry Shoemaker dat de studenten verwittigd waren dat de foto’s mogelijk zouden aangepast worden. Hij verontschuldigt zich dan ook niet. Hij vindt alleen dat de school misschien niet consequent genoeg optreedt, maar het aanpassen van de foto’s ziet hij als een deel van de opvoeding, die de kinderen moet duidelijk maken dat ze zich gepast moeten kleden.

De studentes zelf zijn er echter niet over te spreken. Ze vinden het niet kunnen dat de school de foto’s zomaar bijwerkte. Bovendien gebeurde het volgens de studentes ook willekeurig, omdat van sommige meisjes met topjes of t-shirts met ontblote schouders wel de originele foto’s in het jaarboek verschenen.