Eén dader steekpartij Brugge geeft zichzelf aan, tweede geïdentificeerd
De politie verspreidde een nieuwe foto van de eerste verdachte (l.), deze keer zonder bril. Die speelde hij kwijt toen hij ging lopen na de steekpartij. Foto: fed politie
Een van de twee daders van de steekpartij die Mikey Peeters (19) in Brugge het leven kostte, heeft zich zaterdag gemeld bij de politie van Leuven. Zijn kompaan is nog voortvluchtig, maar is wel geïdentificeerd.

Het Nieuwsblad op Zondag meldde dat een dader zichzelf aangegeven heeft bij de politie. Het parket heeft ondertussen bevestigd dat er zich inderdaad een 21-jarige man in de nacht van zaterdag op zondag gemeld heeft bij de politie van Leuven. Hij wordt momenteel ondervraagd door de politie van Brugge. Later wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die over zijn aanhouding zal beslissen.

Zijn kompaan is ondertussen ook geïdentificeerd wist het parket van West-Vlaanderen nog. Die is echter nog voortvluchtig en wordt opgespoord. Het onderzoek draait dus op volle toeren, maar meer info wil het parket voorlopig niet kwijt.  

De vluchtwagen van de daders die zaterdag werd gevonden, een zilvergrijze Hyundai, zou een rechtervoorwiel missen, wat er lijkt op de te wijzen dat de twee daders tijdens hun vlucht een ongeval hebben gehad. Het West-Vlaamse parket wou zaterdagavond voorlopig niet meer uitleg geven.

Mikey Peeters werd vrijdagochtend om 5 uur op de Markt in Brugge neergestoken. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De wetsdokter stelde vast dat hij zes messteken kreeg - vier in de rug, een in zijn hals en een in zijn nek - met een vleesmes van 20 centimeter lang.

Robotfoto

Het parket van Brugge verspreidde meteen na de feiten een persoonsbeschrijving en robotfoto’s van de twee verdachten. Vrijdagavond volgden ook videobeelden van de daders en een aangepast opsporingsbericht. Een van de daders zou tijdens zijn vlucht zijn bril verloren hebben en die werd teruggevonden door de politie. Daarop werd een nieuwe robotfoto gemaakt.

‘De eerste dader is begin de 20. Hij is 1m70 tot 1m75 lang en stevig gebouwd. Hij heeft donker haar en een pokdalig gezicht’, klinkt het in het nieuwe opsporingsbericht. ‘De tweede dader is ongeveer 24 jaar en van vreemde origine. Hij is ongeveer 1m80 lang en sportief gebouwd. Hij praat correct Nederlands.'

Politie onderzoekt tips

Er kwam al snel enkele tips binnen van mensen die menen te weten om wie het gaat. De federale gerechtelijke politie onderzoekt samen met de lokale politie alle tips en pistes.

 

Wie meer weet over de feiten of de daders kent, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300. Discretie wordt verzekerd. Mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in