DIY. In drie stappen naar golvende lokken
Foto: Shutterstock

Als we denken aan de zomer, denken we ook strand, zon en vakantie. Wat past daar nu beter bij dan mooi golvend beach hair? Zelf niet gezegend met los krullend haar? Geen nood, met deze drie snelle en makkelijke stappen ben je op geen tijd klaar voor het strand.

- Zorg ervoor dat je haar volledig droog is en spray er een hittebestendig product doorheen.

- Maak vervolgens drie losse vlechten langs de zijkanten en de achterkant. Ga er dan voorzichtig overheen met een stijltang. Voor een iets losser effect, kan je ook per zijkant twee plukken rond elkaar rollen en die bewerken met de stijltang.

- Als je ’s ochtends geen tijd hebt, kan je ook de avond voordien losse vlechten in je haar doen. De volgende ochtend kam je de vlechten voorzichtig los en spray je er nog wat salt spray doorheen.

Wil je het effect versterken met een professionele hulp? Dan zijn de volgende producten zeker en vast een aanrader: Walk on Beach shampoo van de Undone-lijn van The Insiders (21,95 €). De leave-in conditioner versterkt het effect. Als je je lokken ook thuis een sunkissed look wilt geven, kan dat met de Casting Sunkiss Jelly (10,99 €) van L’Oréal. Dit is een gel die je haar een à twee tinten oplicht met een zeer natuurlijk resultaat. Gebruik het echter alleen als je van nature blond, donkerblond of lichtbruin haar hebt.