IN BEELD. 1000 km fietsen tegen kanker
Koningin Mathilde fietst de laatste meters van de 1000 km Foto: BELGA

Koningin Mathilde heeft donderdagmiddag in Landen de passage bijgewoond van de deelnemers aan de vijfde editie van de 1000 km van Kom tegen Kanker. 527 teams bestaande uit 1 tot 8 fietsers rijden van 29 mei tot en met 1 juni dagelijks 250 km met telkens start en aankomst in Mechelen. Om te mogen meerijden, moesten de teams via sponsoring 5.000 euro verzamelen. Dat levert een recordopbrengst op van minimum 2,6 miljoen euro.

Mathilde fietste in Landen onder grote belangstelling de laatste honderden meter mee met de deelnemende teams. Honderden Landenaren vormden bij aankomst op de voormalige militaire site ‘t Park een erehaag. Daar hielden professor Jean-Jacques Cassiman, voorzitter van de Vlaamse Liga tegen Kanker, en een kankerpatiënt een korte toespraak. De koningin liet ook mee 527 ballonnen op.

De opbrengst van de 1000 km gaat jaarlijks naar een specifiek onderzoek. ‘Dit jaar is dat onderzoek naar hoe vermeden kan worden dat resistente tumorcellen die na een succesvolle behandeling achterblijven, op termijn aanleiding geven tot herval en nieuwe uitzaaiing’, aldus Marc Michiels, directeur van de Vlaamse Liga tegen Kanker en haar fondsenwervende actie Kom op tegen Kanker.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in