Boycot tegen Dorchester Hotels blijft aanslepen
Foto: pn
Ook Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour heeft zich aangesloten bij de boycot tegen de Dorchester hotelketen. Tijdens de komende modeweek zal ze daarom niet verblijven in Le Meurice, haar favoriete hotel in Parijs.

Anna sluit zich aan bij andere bekende sterren en prominente figuren zoals Ellen DeGeneres en Kim Kardashian.

De boycot is ontstaan nadat bekend raakte dat de eigenaar van de hotelketen, sultan Hassanal Bolkiah, het stenigen van homoseksuelen en overspelige vrouwen legaal wil maken in zijn thuisland Brunei. Hij jaagde daarmee verschillende bekende mensen in het harnas wat heeft geleid tot een echte boycot. Anna sluit zich daar nu bij aan, al wil ze ook kwijt dat ze het personeel van het hotel fantastisch vindt en dat ze het jammer vindt dat zij daar nu onder komen te lijden. Ook haar redacteurs zullen er niet meer logeren.

Le Meurice is niet het enige bekende hotel, ook Hotel Principe di Savoia in Milaan en het Beverly Hills Hotel in Los Angeles behoren tot de Dorchester Group.

Er komt echter ook kritiek vanuit de andere hoek. Zo liet acteur Russell Crowe al via Twitter weten dat hij het niet eens is met de boycot. ‘Ik ga niet akkoord met de boycot van Dorchester Collection hotels. Dit is nefast voor de hard werkende werknemers die ik als vrienden beschouw.’ Daarnaast waarschuwt ook de directeur van de hotelgroep, Christopher Cowdray, voor de economische impact.