Prins Amedeo trouwt op 5 juli
Foto: REUTERS

Het huwelijk van prins Amedeo, zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, met zijn verloofde Lili Rosboch zal op 5 juli plaatsvinden in Rome. Dat heeft het Paleis bekend gemaakt.

Prins Amedeo (27), de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, verloofde zich in februari met de 26-jarige Italiaanse journaliste Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, of kortweg Lili Rosboch. Ze kennen elkaar al een jaar of zes en zouden in New York samenwonen. Allebei vestigden ze zich in 2006 in Londen om er te studeren, hij economie en zij literatuur en film. In september 2009 verhuisden ze samen naar New York. Amedeo werkte een tijdje voor consultingbedrijf Deloitte, en studeert nu aan de universiteit van Columbia. Elisabetta werkt bij het persagentschap Bloomberg.

Prins Amedeo keert overigens binnenkort terug naar Brussel. Hij vond een job in Brussel.

Het huwelijk van prins Amedeo en Lili Rosboch vindt in Rome plaats omdat Lili Italiaanse is, net als de grootmoeder van Amedeo, koningin Paola. Zij is dan ook nauw betrokken bij de organisatie van de feestelijkheden van haar kleinkind. Op de bruiloft zal ook de familie van Paola aanwezig zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in