Zoon regisseur Hunger Games verantwoordelijk voor bloedbad
Foto: EPA

De schietpartij in Santa Barbara, waarbij zes personen vanuit een rijdende wagen werden doodgeschoten, is het werk van de zoon van een bekende Hollywoodregisseur. Die man, Peter Rodger, was assistent bij de verfilming van 'The Hunger Games'. Zijn 22-jarige zoon Elliot leed aan een hevige vorm van het Asperger-syndroom. De jongen werd dood in zijn auto teruggevonden, met een kogel in het hoofd, zo maakte de vader zelf bekend.

Bij de dolle schietpartij -de politie spreekt van een bloedbad- raakten ook dertien mensen gewond.

De feiten speelden zich vrijdagavond af in Isla Vista, in de buurt van de campus van de universiteit van Californië. Volgens de sherif van Santa Barbara was de schietpartij het werk van 'een eenzame gek'. De schutter werd dood teruggevonden in zijn auto, maar het is niet duidelijk of hij zelfmoord pleegde of geraakt werd door een politiekogel.

Voor hij aan zijn dodelijke tocht begon, zou hij ook nog drie mensen hebben doodgestoken in zijn studentenflat.

De politie maakte de naam van de dader nog niet bekend, maar volgens Peter Rodger gaat het om zijn zoon. 'Elliot leed aan een hevige vorm van Asperger-syndroom en werd opgevolgd door verschillende specialisten', aldus de advocaat van de familie. Die is zwaar aangeslagen en maakt haar medeleven over aan alle families van de slachtoffers.

De politie onderzoekt een video op YouTube, waarin Elliot te zien is, zittend achter het stuur terwijl hij gedurende zeven minuten vertelt over zijn eenzaamheid, zijn haat tegenover de wereld en zijn verbittering nadat hij werd afgewezen door meisjes.