David Luiz voor recordbedrag naar PSG
Foto: AP
De koopwoede van PSG isnog niet gestild. Nadat de voorbije twee seizoenen onder andere Pastore, Ibrahimovic Thiago Silva en Cavani voor tientallen miljoenen euro's werden binnengehaald, komt er een nieuwe recordtransfer bij de Parijzenaars: David Luiz. Met de overgang van de Braziliaanse international van Chelsea is zo'n 50 miljoen euro gemoeid zijn.

David Luiz maakte begin 2011 de overstap van Benfica Lissabon naar Chelsea voor 25 miljoen euro. In Londen groeide hij al snel uit tot één van de sterkhouders achterin. Hij won er de Champions League en de Europa League. Ook bij het Braziliaanse elftal zal hij op het nakende WK een belangrijke rol spelen. David Luiz legde vrijdagavond zijn medische tests af in Rio de Janeiro, en die uitslag was positief. Een record voor een verdediger. 

Ook Barcelona en Bayern München lieten een oogje vallen op David Luiz, maar die plooide nu toch voor de oliedollars van PSG, de steenrijke club die in handen is van Qatar Sports Investments. Luiz zal er in de defensie worden gekoppeld aan zijn landgenoot Thiago Silva. 

Chelsea kan de miljoenen goed gebruiken. De Londense topclub aast immers op een topspits. Zo zou Diego Costa van Atletico Madrid zo'n dikke 40 miljoen euro moeten kosten. PSG wil ook graag Eden Hazard weghalen bij Chelsea, maar die transfer lijkt minder realistisch. Hazard is immers één van de lievelingen van trainer Mourinho en de Chelsea-fans.

Lachen met Financial Fairplay 

De nakende transfer van Luiz naar Parijs is alweer een klap in het gezicht van al wie probeert de financiële ongelijkheid in het Europese voetbal weg te werken. PSG kreeg exact een week geleden nog een boete van 60 miljoen euro voor het overtreden van de Financial Fairplay Regulations. De UEFA legde de sanctie op omdat PSG zichzelf door buitensporige investeringen een groot voordeel op andere clubs gegeven heeft. De Franse topclub PSG strijkt jaarlijks 200 miljoen euro op van de Qatar Tourism Authority.