EERSTE KLASSE. Verkiest Vanderhaeghe Roeselare boven Kortrijk?
Yves Vanderhaeghe Foto: Belga
Geen nieuws omtrent een nieuwe trainer: dat was de boodschap gisteren op KV Kortrijk nadat woensdagavond de gesprekken met Yves Vanderhaeghe gestaakt werden omdat de huidige T2 het voorstel van de club als onvoldoende afdeed.

Vanderhaeghe, die gisteren met vakantie vertrok, geniet nog de belangstelling van tweedeklasser SV Roeselare. Alles wijst erop dat de Roeselarenaar KV Kortrijk verlaat als hij geen hoofdtrainer wordt. Jako is de nieuwe kledingsponsor nadat het contract met Nike ten einde liep. Roeselare praat ook met Franky Van der Elst (53) om Serhiy Serebrennikov op te volgen als trainer. Diens contract op Schiervelde werd niet verlengd. Van der Elst, ex-trainer van onder andere Lokeren en GBA, zat sinds zijn ontslag bij STVV in 2012 zonder club. (flu, kvu)

De prijzen van de abonnementen bij Racing Genk stijgen in vergelijking met vorig seizoen weliswaar met gemiddeld 15 procent, maar dat is nog altijd 15 procent minder dan in het seizoen 2012-’13. Als de kaap van 18.000 abonnees wordt gehaald, komt er een extra korting van 10 procent op de clubcard.Bovendien wordt in samenwerking met hoofdsponsor Beobank een aparte kortingsformule uitgewerkt. Vorig jaar werden de prijzen met dertig procent gereduceerd als compensatiemaatregel voor de getroffen arbeiders van Ford. Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om alleen een abonnement te kopen voor de reguliere competitie. Als Genk Play-off 1 haalt, kan een apart abonnement gekocht worden. (rs)

KV Mechelen nam deze week afscheid van zijn assistent-coach Patrick Van Houdt, die na vijf seizoenen Malinwa verlaat. Wie zijn opvolger wordt, hangt grotendeels af van de nieuwe trainer, Aleksandar Jankovic. ‘Jankovic zal komende maandag een hele dag op de club vertoeven’, vertelt technisch directeur Fi Vanhoof. ‘Samen met hem zullen we onder meer de invulling van de technische staf bespreken. Één van de mogelijkheden is dat de huidige T3, Sven Swinnen, doorschuift naar de rol van assistent-coach. Een tweede optie is dat we een nieuwe T2 of een nieuwe T3 aantrekken. Er staat alleszins nog niets vast. Maandag bespreken we dit met Aleksandar.’ Enevoldsen geniet interesse van zijn ex-club Aalborg. (ydb)

Kort

Standard speelt op zaterdag 28 juni een oefenwedstrijd op het veld van Heur-Tongeren, de nieuwe Tongerse fusieclub. Voor de fans van rood-wit is het de enige gelegenheid om hun idolen aan het werk te zien in België, aangezien Standard onmiddellijk nadien naar het buitenland vertrekt als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Idrissa Sylla heeft zijn contract bij Zulte Waregem verlengd tot 2016. De 23-jarige Guinese international was goed voor negen goals tijdens zijn eerste jaar bij Essevee. De aanvaller kwam begin dit seizoen over van de Franse tweedeklasser Le Mans. (jcs)

Arne Naudts (Cercle Brugge) wordt allicht weer uitgeleend aan neo-tweedeklasser Racing Mechelen. (kv)

Annys en Cools blijven bij Westerlo. Annys krijgt een contract voor twee jaar, Cools tekent morgen voor één jaar met één jaar optie. (sks)