Nadat de Rotterdamse politie donderdag een 25-jarig kopstuk van een Limburgse dievenbende heeft opgepakt, kon de politie Hazodi vrijdag bekendmaken dat aan die twaalfkoppige bende 35 woninginbraken en diefstallen gelinkt konden worden. De lokale politie Hazodi is sinds juli 2013 bezig met het oprollen van de bende. Dankzij cruciale informatie vanuit Hasselt kon het kopstuk in Capelle aan den IJssel bij zijn familie ingerekend worden.

Bij een controle van opkopers van oud goud ging de bal vorig jaar in de zomer aan het rollen. Er werden in een zaak zeer specifieke gouden munten te koop aangeboden, die een dag voordien in Hasselt gestolen waren. Via intensief onderzoek kon de politie de verdachten van de munten linken aan andere inbraken en diefstallen.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen begin dit jaar het voertuig van een van de verdachten gefilmd was door een bewakingscamera. Op 17 februari werden elf verdachten van dezelfde Roma-familie opgepakt. Politie en gerecht verdenkt hen van zeventien woninginbraken en achttien diefstallen. Ze waren al jaren op dievenpad. Bij huiszoekingen is bij hen een enorme hoeveelheid juwelen teruggevonden. Na diverse kijkdagen kregen enkele gedupeerden hun spullen al terug. Tot deze week bleef alleen het 25-jarige kopstuk voortvluchtig.