Steunpilaren Atletico nog steeds onzeker voor finale Champions League
Foto: AFP

Het is nog steeds niet zeker of Atletico Madrid zaterdag in de finale van de Champions League tegen stadsgenoot Real kan rekenen op toppers Diego Costa en Arda Turan. ‘Maar voor mij zijn zij maar namen op een lijst’, relativeert coach Diego Simeone.

Volg de finale van de Champions League zaterdag LIVE om 20u45

Beide spelers moesten met een blessure van het veld tijdens de titelwedstrijd van Atletico op het veld van Barcelona. Spits Diego Costa bleek last te hebben van de hamstrings, middenvelder Arda Turan heeft een blessure aan de heup. ‘We zullen pas morgen weten hoe ze zich voelen en op basis daarvan én op basis van de noden van het team een beslissing maken. Het zijn allebei belangrijke spelers, maar het zijn ook maar twee namen op de lijst.’ Ter info: Costa scoorde dit seizoen al 27 keer in de competitie en acht keer in de Champions League. Arda maakte (onder meer) een belangrijk doelpunt tegen Chelsea.

Zowel Costa als Arda trainden donderdag met hun ploegmaats mee voor Atletico het vliegtuig opstapte naar Lissabon. Daar wordt de finale zaterdagavond afgewerkt in het stadion van Benfica.

Bij Atletico Madrid spelen ook onze landgenoten Thibaut Courtois en Toby Alderweireld . Die laatste zit morgen waarschijnlijk op de bank. Over de match zelf was Simeone vrij kort. ‘We weten niet hoe Real zal spelen. We hebben de verschillende mogelijkheden overlopen, zullen proberen hen af te stoppen en een manier vinden om de match te controleren.’