Dedecker ziet in verwijzing “politieke afrekening”
Foto: blg

Voor LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker kan het geen toeval zijn dat hij twee dagen voor de verkiezingen, “na een flutonderzoek van zes jaar”, naar de rechter wordt verwezen.

“De perfecte timing van deze verwijzing, die geen uitspraak ten gronde is, bewijst dat het een politieke afrekening is, die alleen bedoeld is mijn herverkiezing in de Kamer te verhinderen”, aldus Dedecker.

De voormalige judocoach heeft het over een “nietszeggend dossier” en een “juridische bagatel”, waarin het parket van Hasselt zich heeft vastgebeten. “Voor Lijst Dedecker is het samenspannen van gerecht met de politiek geen nieuw gegeven. En die partij is er zich van bewust dat het politieke establishment zijn invloed tot in de uithoeken van het land kan aanwenden om een lastige luis in de pels uit te schakelen”, luidt het vrijdag in een mededeling.

“Zolang er politici rondlopen die de spelregels naar hun hand zetten en er voor henzelf, hun vrienden, familie of partij onrechtmatige voordelen uithalen, blijft Lijst Dedecker daartegen strijden”, belooft Dedecker. Zijn partij komt zondag bij de verkiezingen enkel in West-Vlaanderen op met een Kamerlijst. Dedecker zelf is lijsttrekker.