Zes gewonden tijdens dolfijnenshow in Boudewijn Seapark
Foto: Frederik Buyckx
Tijdens de dolfijnenshow in het Boudewijn Seapark in Brugge zijn vrijdagmiddag zes gewonden gevallen. Een dolfijn gooide met haar staart een bal in het publiek, maar die raakte het ventilatiesysteem. Daarop kwam een zware buis los en die viel midden in het publiek. Twee leerkrachten en vier kinderen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dolfijn Linda gooide tijdens de middagshow een bal het publiek in. ‘Op het einde van de show slaan de dieren altijd enkele lichte ballen in het publiek’, zegt woordvoerster Geertrui Quaghebeur van Boudewijn Seapark. ‘De mensen die die ballen vangen, mogen die dan houden. Op één of andere manier is er ook een zwaardere basketbal, die gebruikt wordt als speeltje voor de dieren, bij die ballen geraakt. Linda heeft die in het publiek gegooid en raakte daarbij ongelukkig de beugel van het ventilatiesysteem.’

Een buis van het ventilatiesysteem kwam los en donderde naar beneden. Een 56-jarige juf kreeg die op haar hoofd en was even buiten bewustzijn en heeft daarbij haar pols gebroken. Ook vier van haar leerlingen en een medeleerkracht deelden in de klappen. De show werd onmiddellijk stopgezet en de slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie kwam ter plaatse, maar het dolfinarium moet de komende dagen de dolfijnenshow niet stopzetten.