HOP! vervoert bijna 85.000 passagiers vanuit Brussel tijdens eerste jaar
Foto: BELGA

Luchtvaartmaatschappij HOP! heeft tussen april 2013 en maart 2014 84.600 passagiers vervoerd vanuit Brussel naar de Franse bestemmingen Lyon, Nantes en Bordeaux. Voor de periode 2014-2015 hoopt de dochtermaatschappij van Air France te groeien met 5 procent. Dat heeft Hélène Abraham, adjunct-directeur van HOP! vrijdag gezegd tijdens een persconferentie in Brussel.

HOP! profileert zich sinds de start in 2013 als een regionale luchtvaartmaatschappij met sterke verbindingen tussen de hub Lyon en het Europese vasteland.

Vanuit Brussel vertrekken dagelijks drie vluchten naar Lyon en twee naar Nantes en Bordeaux. Bijna 85.000 passagiers maakten vanuit Brussel gebruik van de diensten van HOP!, 'en dat is een groei van 4 procent in vergelijking met de dienstverlening van Air France voor ons bestaan', zegt Abraham. Voor het jaar 2014-2015 hoopt ze om nog eens met vijf procent te groeien. Maar nieuwe bestemmingen komen er tijdens deze periode niet bij.

In totaal biedt HOP! 125.000 stoelen aan voor de Belgische markt. Afgelopen periode was 69,4 procent van de capaciteit ingenomen (cabin factor). Dat is 4 procentpunt beter dan voordien. Voor de komende periode hoopt Abraham de bezettingsgraad te verhogen met 1,4 procentpunt.

Omdat Air France beursgenoteerd is, gaf Abraham geen financiële informatie. Wel gaf ze mee dat het bedrijf tegen 2015 winstgevend moet zijn. 'We zijn op de goede weg maar tijdens het lanceringsjaar is het onmogelijk om winst te maken', zei Abraham. Wanneer de luchtvaartmaatschappij winst maakt, zullen er wel nieuwe routes bijkomen, gaf Abraham nog mee.

HOP! is ontstaan uit het samenvoegen van Britair, Regional and Airlinair, en profileert zich als 'value cost' tussen de full service en de low cost. De vliegtuigen hebben een capaciteit tussen 40 en 100 zetels. Zeventig procent van vluchten wordt gebruikt voor zakenreizen.