Duitser Lars Bender mist WK
Foto: AFP

Middenvelder Lars Bender zal Duitsland in Brazilië niet aan de wereldtitel kunnen helpen. De 25-jarige speler van Bayer Leverkusen liep op training in Zuid-Tirol, waar de Mannschaft momenteel op trainingskamp is, een hamstingblessure op en raakt onmogelijk fit voor het WK.

De blessure van Bender is een serieuze streep door de rekening van bondscoach Joachim Löw. ‘Als een speler zo kort voor het toernooi uitvalt, dan is dat voor iedereen een grote ontgoocheling’, aldus Löw. ‘Ik weet dat Lars er in Brazilië heel graag was bijgeweest en het is dan ook doodzonde dat een blessure nu roet in het eten gooit.’

Door het wegvallen van Bender bestaat de voorlopige Duitse selectie nog uit 26 spelers. Het is echter mogelijk dat Löw een vervanger oproept voor de tweelingbroer van Dortmund-middenvelder Sven Bender. Ook Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm, die eveneens in aanmerking komen voor de positie van verdedigende middenvelder, zijn niet topfit.

Na het scoreloos gelijkspel in de vriendschappelijke interland tegen Polen, waarvoor Bender ook forfait moest geven, besliste Löw al om Mönchengladbach-middenvelder Christoph Kramer aan zijn selectie toe te voegen. Op 2 juni wordt de definitieve groep van 23 spelers bekendgemaakt.

Duitsland is in de tweede ronde van het WK een mogelijke tegenstander voor de Rode Duivels. In de eerste ronde neemt de Mannschaft het in groep G op tegen Portugal, Ghana en de Verenigde Staten.