Rusland vindt uitlatingen prins Charles ongehoord
Foto: Photo News

'Ongehoord'. Zo heeft de Russische ambassade in Londen de verklaringen bestempeld die de Britse kroonprins Charles zou gedaan hebben tijdens een bezoek aan Canada. Charles zou in een gesprek met een Joodse vrouw de acties van de Russische president Vladimir Poetin vergeleken hebben met die van Nazi-dictator Adolf Hitler.

In een verklaring stelde de ambassade dat viceambassadeur Alexander Kramarenko het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken uitleg zou vragen over de 'ongehoorde opmerkingen' van prins Charles. Een woordvoerder van het ministerie antwoordde evenwel dat geen commentaar wordt geleverd 'op berichten over private gesprekken'.

Charles zou de opmerking gemaakt hebben tijdens een bezoek aan Canada, toen hij een praatje sloeg met een Joodse vrouw die Polen was ontvlucht voor de invasie van Nazi-Duitsland in 1939. 'En nu doet Poetin ongeveer hetzelfde als Hitler', zou de prins volgens de Britse pers gezegd hebben.

Binnen twee weken staat een ontmoeting tussen Charles en Poetin op de agenda. Beide heren zouden elkaar ontmoeten op een herdenking ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de landing in Normandië.