Nabij Amsterdam is donderdagavond een man op straat doodgeschoten. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om Gwenette M, één van de topcriminelen van de Nederlandse hoofdstad.

Een lokale restauranthouder op de Amsterdamseweg in Amstelveen zei ‘diverse salvo’s’ te hebben gehoord. De man bevond zich op het moment van de schietpartij in zijn zaak, ongeveer 50 meter verderop. Hij vertelde hoe de politie al binnen enkele minuten op volle sterkte aanwezig was. Er zou onder meer een rennende man zijn opgepakt, maar het is onduidelijk of hij iets met de zaak te maken heeft.

Volgens Nederlandse kranten is het slachtoffer beroepscrimineel Gwenette M. Hij staat bekend als een van Amsterdams ‘topcriminelen’ en geldt als een sleutelfiguur in een groot onderzoek naar een reeks liquidaties in het Amsterdamse misdaadmilieu. De liquidaties begonnen in oktober vorig jaar met de moord op Najeb Bouhbouh in Antwerpen, naar verluidt een goede vriend van M. De dubbele moord op twee jonge Marokkanen in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zou een vergeldingsactie uit het kamp van M. zijn geweest.

De politie geeft pas vrijdagochtend meer informatie.