Zoveel krijgen beroemdheden om op de eerste rij te zitten
Foto: Photo News
Beroemdheden die op de eerste rij zitten bij modeshows is geen ongewoon zicht en dat ze er rijkelijk voor betaald worden, is een publiek geheim in de modewereld. Maar hoeveel worden sterren als Rihanna, Beyoncé en Poppy Delevingne nu werkelijk betaald om simpelweg op te dagen voor zo'n show? De Britse krant The Telegraph zocht het uit.

Als je Rihanna bij Chanel of Dior ziet, dacht je misschien dat dat uit liefde voor het merk was maar in realiteit is er vaak een stevig prijskaartje aan verbonden. Hoewel sommige celebs wel werkelijk een band hebben met een merk, worden ze vaak beloond met gratis kledij of een serieuze som om aanwezig te zijn. Wil je Beyoncé of Rihanna op je show zien, dan kost je dat zo'n 75.000 Euro. Niet elke celeb is even duur, zo betaal je ongeveer 50.000 Euro voor it girls à la Chloë Sevigny.

Zangeres Lily Allen gaf onlangs zelfs openlijk toe dat ze haar zangcarrière terug heeft opgestart omdat ze 'de gratis etentjes, kledij en tassen' zou missen. Nadat de zangeres in 2007 verscheen op de show van Yves Saint Laurent, mocht ze daarna onbeperkt winkelen bij het merk. 

Beroemdheden krijgen niet enkel geld om aanwezig te zijn op shows, zo krijgen ze ook geregeld gratis spullen opgestuurd in de hoop dat ze ermee gefotografeerd worden. Er bestaat een lijst van honderd celebs die het meest gegeerd of populair zijn om zo'n spullen naar op te sturen. Wanneer nog maar één van hen gefotografeerd wordt met het opgestuurde item, wordt het initiatief als succesvol beschouwd door de PR-mensen van het merk.

Soms krijgen sterren ook heel wat geld om een foto op Instagram te plaatsen waarin een merk vermeld wordt. Zo kreeg het Britse model Poppy Delevingne (zusje van Cara) kisten champagne van Perrier-Jouët om een foto op haar Instagram te plaatsen met een vermelding van het merk op haar trouwdag. Glee-actrice Lea Michelle kreeg 15.000 Euro om in een outfit van Lacoste op een festival te verschijnen.