Wie van deze vijf stemmen wordt The Voice?
Dunja, Tom, Koen en Jo en Laura: vijf stemmen, maar slechts één (of twee) kan ‘the Voice van Vlaanderen’ worden. Foto: tvvv

De verkiezingskoorts stijgt niet enkel bij de politici. Ook voor de vijf finalisten van The Voice van Vlaanderen breken spannende tijden aan. Vanavond kent het populaire muziekprogramma immers zijn winnaar. Laura lijkt op kop te liggen, maar we stellen u graag alle kandidaten voor.

Laura Tesoro (team Koen)

Als het op tweets en likes zou aankomen, dan won Laura Tesoro (17) met grote voorsprong. De foto van de jonge zangvogel uit het team van Koen Wauters werd al 117 keer getweet en 5.100 keer gedeeld op Facebook. Ze veroverde een plekje in de finale met het nummer ‘The way you make me feel’ van Michael Jackson en werd achteraf overladen met complimenten. Van ‘jij bent de enige die me enige die me kippenvel bezorgde’ tot ‘je hebt een geweldige stem. Wat er ook gebeurt, jij bent voor mij nu al the Voice van Vlaanderen’.

Bekijk meer video's van The Voice van Vlaanderen op vtm.be

 

Toch zijn de reacties niet allemaal zo lovend. Op Facebook halen verschillende mensen aan dat Laura (onterecht) meer aandacht krijgt dan de andere kandidaten. ‘Ik vind Laura absoluut geen goede zangeres. Maar blijkbaar ligt show verkopen goed in de markt.’

Tom De Man (team Bent)

Ook het team van Bent van Looy heeft een geduchte titelkandidaat in handen. Tom De Man (33) uit Erpe heeft de verwachtingen van zijn blind audition kunnen inlossen. Jurylid Koen Wauters dacht toen immers ‘voor het eerst dat er een finalist voor hem stond’.

Tom zong zich afgelopen vrijdag onder begeleiding van vier trommelaars naar de finale. De reacties op Facebook liegen er niet om : ‘hij is ‘mooi om naar te kijken én te luisteren’ en ‘bezorgt iedereen kippenvel’.

Bekijk meer video's van The Voice van Vlaanderen op vtm.be

 

Koen en Jo Smets (team Axelle)

De sympathieke Limburgse tweeling Koen en Jo Smets (22) is het eerst duo ooit in de finale van The Voice. ‘Natuurlijk zijn wij enorm fier’, zeiden ze na de halve finale.

Een gitaar en hun perfecte samenzang, meer hadden de twee Genkenaars niet nodig om tegenkandidaten Emma naar huis te spelen. Verdict van de fans: ‘voor mij mogen ze echt winnen, ze hebben die finaleplaats verdiend’, ‘zo een goede samenzang, ze zongen perfect’ en ‘dit zijn mijn winnaars!’.

Bekijk meer video's van The Voice van Vlaanderen op vtm.be

 

Dunja Mees (team Regi)

Dunja Mees, de 25-jarige finalist uit team Regi, moet nog een tandje bijsteken als ze vrijdag met de overwinning wil gaan lopen. Hoewel haar optreden van vrijdag zeer warm onthaald werd, met reacties als ‘ik kom met plezier naar een concert van jou’ en ‘die subtiliteit en sublimiteit in je stem, echt van een hoog niveau.’

Toch wordt haar foto niet zo ijverig gedeeld op Facebook als die van de andere kandidaten. Ook op andere netwerksites lijkt Dunja niet meteen de favoriete. ‘Gaat ze nog iets van deze tijd zingen? Mee gaan met de tijd zou leuk zijn’, ‘The Voice moet iemand zijn die alle stijlen aankan. En dat kan zij niet’ en ‘Dunja komt arrogant over’.

Bekijk meer video's van The Voice van Vlaanderen op vtm.be

 

Mochten wij geld inzetten op een titelkandidaat, zou het grootste deel van onze portefeuille naar Laura gaan. Maar ook de tweelingbroers en Tom moeten nauwlettend in de gaten gehouden worden. Want als we een ding geleerd hebben uit de vorige editie van deze talentenjacht, is het dat jonge meisjes hun stem uitbrengen op knappe jongeheren.