Wat zwangere vrouwen opzoeken op Google
Foto: ss

Tijdens hun zwangerschap zitten vrouwen met heel wat vragen, gaande van wat veilig is om te eten tot veranderingen van hun lichaam. Maar wat die vrouwen zich precies afvragen, lijkt heel erg te verschillen van land tot land, zo blijkt uit een analyse van hun zoekopdrachten.

Seth Stephens-Davidowitz had dan wel een idee van wat zwanger zijn inhield, maar was toch benieuwd naar Googlepatronen van zwangere vrouwen. Hij nam de zoekresultaten van twintig landen onder de loep aan de hand van AdWords en concludeerde dat zwangere vrouwen (en hun wederhelften) in de Verenigde Staten, India en Spanje zich heel andere vragen stellen.

Waar Amerikaanse vrouwen zich tijdens hun zwangerschap bekommeren over de vraag of ze nog garnalen en sushi mogen eten of wijn en alcohol mogen drinken, vragen Britten zich eerder af of gerookte zalm, mayonaise, mozzarella en cheesecake van het menu moeten worden geschrapt. In India zijn zwangere vrouwen niet zeker of het eten van pizza, mango, banaan en papaya wel veilig is voor hun ongeboren kind, terwijl in Singapore groene thee, ijsjes en ananas voor twijfels zorgen.

Maar niet alle vragen gaan over voeding, ook hun seksleven en veranderend lichaam zorgen voor vraagtekens. De meest opvallende vragen die zwangere vrouwen zich stellen: of het wel veilig is voor zwangere vrouwen om met een fiets te rijden (Brazilië), om hoge hakken te dragen (Mexico), om koud water te drinken (Nigeria) en om te zonnebaden (Spanje). Wat de meest gestelde vragen van zijn van Belgische vrouwen weten we niet, want ons land werd niet meegenomen in de analyse.

Het volledige artikel leest u op de website van The New York Times.