'Vetokele in belangstelling van Belgische topclubs'
Foto: Belga
Nu het voetbalseizoen er definitief op zit, concentreren de Belgische clubs zich op het sportieve plaatje voor de volgende voetbaljaargang. Racing Genk (Vossen), Standard (Batshuayi) en Club Brugge (Gudjohnsen, Fatai en Tchité) verliezen wellicht enkele offensieve krachten en speuren dus intensief naar een spits. Daarbij zou hun oog gevallen zijn op Igor Vetokele. Dat meent Het Belang Van Limburg.

De 22-jarige Vetokele werd opgeleid in Oostende en belandde via AA Gent en Cercle Brugge twee seizoenen geleden bij de Deense topclub FC Kopenhagen. Daar was hij dit seizoen goed voor 13 competitietreffers. Hij finishte er dit seizoen als tweede en speelde ook in de Champions League. De aalvlugge Vetokele is ook een voormalig Belgisch belofteninternational.

Genk-directeur Gunther Jacob zat afgelopen zondag in de tribune tijdens de laatste thuismatch van FC Kopenhagen. Hij zag Vetokele scoren tegen Odense. Ook Club Brugge en Standard zouden volgens Het Belang Van Limburg interesse tonen. In Denemarken worden de geruchten wel ontkend.

Het prijskaartje is alvast niet min. Vetokele zou zo'n 3 miljoen euro moeten kosten.