De politierechter heeft Tomasz W. (35) veroordeeld tot negen maanden rijverbod, waarvan drie maanden met uitstel. Hij had vorig jaar een motorrijder aangereden in Ekeren. Slachtoffer Steven J. (22) overleefde de klap niet. Hij werd voor drie vierde medeverantwoordelijk gesteld, waardoor de nabestaanden ook maar een vierde van de schadevergoedingen krijgen.

Het ongeval gebeurde op 5 september van vorig jaar. Tomasz W. draaide rond 20 uur vanaf de Ekersesteenweg met zijn Ford Transit linksaf de Ferdinand Verbieststraat in. Vanuit de Steenstraat, in de tegenovergestelde richting, kwam Steven J. met zijn motor aangereden. Het kwam tot een zware aanrijding. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later overleed.

De rechter oordeelde dat Tomasz W. de motorrijder voorrang had moeten verlenen, maar kon er ook niet omheen dat het slachtoffer veel sneller had gereden dat de toegelaten 50 kilometer per uur. Als hij zich aan de snelheidslimiet had gehouden, had het ongeval wellicht vermeden kunnen worden. Hij werd daarom voor drie vierde medeverantwoordelijk gesteld.

De nabestaanden, van wie de schade op 51.200 euro beraamd werd, kregen daardoor nog maar een vierde, zijnde 12.800 euro, toegekend.

Bovenop zijn gevangenisstraf moet Tomasz W. ook nog 2.100 euro boete - waarvan de helft effectief - betalen.