Weinig bedrijfsnieuws, weinig macro-economisch nieuws en een warme dag: de beleggers hebben dinsdag een snipperdag genomen. Op de Brusselse beurs daalde de Bel20 met slechts 0,01 punt tot 3.105,36 punten. Van de twintig aandelen in de elitekorf tekenden er maar vijf een winst of verlies van meer dan 1 procent op. Op de brede markt zorgden de goudwaarden wel voor beweging. Ze zijn echter aan hun laatste dagen op Euronext Brussel bezig.

De grootste winst bij de belangrijke aandelen was voor Telenet, dat 1,62 procent steeg tot 42,68 euro. Maandag was de telecomtitel door een sterke sprint in de namiddaghandel al 3,72 procent duurder geworden. Het aandeel maakte toen een einde aan een onafgebroken daling sinds 9 mei.

Ook Bekaert trok de goede prestatie van maandag door. De industriële groep boekte toen een bonus van 1,82 procent, nu voegde hij er 1,09 procent aan toe om af te sluiten op 27,38 euro. Het bedrijf maakte vorige week bekend dat zijn omzet in het eerste kwartaal 2,1 procent onder het peil van dezelfde periode van 2013 lag. Dit was het gevolg van tegenzittende wisselkoersen. In volume groeiden de activiteiten wel.

Brede markt

Op de brede markt verdapperde Deceuninck 5,00 procent tot 2,25 euro. De producent van pvc-profielen voor de bouwsector knipte nochtans voor het eerst in jaren een dividend. Dat was echter beperkt tot 2 cent per aandeel. De voorbije week was de beurskoers van Deceuninck nog zwaar in het rood gegaan.

Bij de verliezers viel D’Ieteren op. De autogroep leverde 1,55 procent in om te stranden op een slotkoers van 30,84 euro. Vorige week paste het bedrijf zijn prognoses inzake winstgevendheid nog neerwaarts aan. ING behoudt niettemin zijn houden-advies voor het aandeel bij een koersdoel van 33 euro.

De warenhuisgroep Delhaize moest 1,39 procent achteruit tot 53,07 euro. Het concern roept donderdag zijn aandeelhouders bijeen voor de algemene vergadering.

Op de tweede rij kregen de goudwaarden DRDGold (- 7,69 procent tot 0,24 euro), Rio Tinto (-4,36 procent tot 38,40 euro) en Harmony (-4,26 procent tot 2,25 euro) een tik. De goudkoers blijft onder de 1.300 dollar per ounce hangen. De certificaten van de goudmijnen worden eind deze maand bovendien van de beurs gehaald door beheerder Sogès-Fiducem.