Leko en Robson missen laatste speeldag eindronde voor OHL
Foto: BELGA

OH Leuven, dat al zeker is van de degradatie via de eindronde met tweedeklassers, zal op de laatste speeldag van die eindronde zijn coach Ivan Leko en verdediger Robson moeten missen. Zij krijgen een schorsing opgelegd naar aanleiding van gebeurtenissen in de wedstrijd tegen Sint-Truiden (2-1 nederlaag op 15 mei).

In die wedstrijd, op speeldag vier van de eindronde, kreeg Leuvenverdediger Robson een rode kaart van scheidsrechter Christof Dierick, na een professionele overtreding op een doorgebroken STVV-speler. Ook trainer Ivan Leko bleef niet onbestraft. Hij leverde kritiek op de wedstrijdleiding. Door het 2-1 verlies van zijn club werd OHL uit de strijd om het behoud geslagen. Sinds speeldag vijf zijn de Leuvenaars, door een 1-0 nederlaag bij Moeskroen-Péruwelz afgelopen zondag, ook helemaal zeker van degradatie.

Die zekere degradatie inspireerde OHL om de minnelijke schikkingen van het Bondsparket van de voetbalbond voor Robson en Leko te aanvaarden. Leko moet 100 euro boete betalen en mag op de laatste speeldag, zondag thuis tegen Eupen, niet in de dug-out zitten. Ook Robson zit geschorst in de tribune en betaalt 100 euro boete.