BNP Paribas Fortis verlaagt opnieuw spaarrente
Foto: BELGAIMAGE

Verschillende spaarrekeningen van BNP Paribas Fortis, marktleider voor spaarboekjes, krijgen vanaf woensdag een lagere rente. Voor sommige rekeningen is het al de tweede rentedaling dit jaar. De bank volgt daarmee de rentedaling die ook al bij KBC en Belfius werd doorgevoerd.

De klassieke Spaarrekening van BNP Paribas Fortis heeft nu een basisrente van 0,50 procent. Dat wordt 0,40 procent, maar de getrouwheidspremie blijft wel 0,10 procent. Bij de Online Spaarrekening Premium gaat de basisrente met 0,05 procentpunt omlaag tot 0,20 procent en de getrouwheidspremie daalt van 1,10 procent naar 1 procent. Ook de rente op de Plus-formules gaat omlaag.

Fintro

Ook bij Fintro, een dochter van BNP Paribas Fortis, dalen de rentes. De basisrente op de klassieke Spaarrekening daalt ook naar 0,40 procent, met een getrouwheidspremie van 0,10 procent. Bij de Blue Select Spaarrekening daalt de basisrente van 0,20 naar 0,15 procent en de getrouwheidspremie van 1,20 procent naar 1,10 procent.

De bank wijst erop dat de rentevoeten op de financiële markten sinds het begin van het jaar nog verder zijn gedaald. ‘De relatieve afwezigheid van inflatie en de bescheiden groeiverwachtingen spelen hierbij een belangrijke rol’, klinkt het.

Bekijk het overzicht van de aangepaste spaarrekeningen hier .