Koppel vrijgesproken voor verbergen ‘misdaadgeld’ in winkelcentrum
Foto: PVL

In Dendermonde is het Albanese gangsterkoppel Arjan Shabani (40) en Vace Ymeri (34) dinsdag vrijgesproken voor het verstoppen van misdaadgeld in een kluis in het Waasland Shoppingcenter.

In december 2013 ontdekte de security de locker vol geld nadat de kluis automatisch was opengesprongen nadat het tijdslot van tien uur was verstreken. De politie die door de security werd opgeroepen, sloot de kluis terug af en wachtte tot de eigenaar aan het kastje kwam opdagen. Arjan Shabani had zijn vrouw Vace Ymeri 73.750 euro en 8.000 Zwitserse franken in de kluis doen opbergen. Toen Ymeri het geld wilde ophalen, werd ze door de politie gevat.

Een dag later kon ook de man worden ingerekend. De echtgenote van de Albanese gangster had ook nog een sleutel bij haar die op een bankkluis paste waar nog eens 154.000 euro werd gevonden.

Volgens het parket was het duidelijk dat al dat geld afkomstig is van misdaadpraktijken. De advocaat van het koppel hield echter vol dat er geen bewijzen zijn voor de criminele oorsprong van het geld. De rechter volgde die stelling en veroordeelde Shabani alleen voor een reeks valse rijbewijzen en identiteitskaarten die hij in zijn bezit had. De Albanese misdadiger hield er acht aliassen op na. Shabani, die in Italie 24 jaar cel boven het hoofd heeft hangen wegens drugsfeiten, werd veroordeeld tot één jaar cel en een geldboete van 1.800 euro.