Dronken vrouw ontsnapt aan celstraf na dodelijk vluchtmisdrijf
Rita Desmet werd op een paar honderd meter van haar woning doodgereden. Foto: pma

Een vrouw uit Waregem die onder invloed van alcohol een fietsster doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, is door de correctionele rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en een jaar rijverbod. De 29-jarige Sharon H. riskeerde een jaar cel omdat ze na het ongeval gewoon doorreed en geen hulp bood. De vrouw beweert dat ze destijds niets merkte van de aanrijding.

Rita Desmet (46) reed op 8 november 2012 met haar fiets op Tiegemberg toen ze op amper 300 meter van haar woning werd aangereden door Sharon H. Het slachtoffer vloog tegen de voorruit van de wagen en belandde anderhalve meter lager op een akkerveld. Sharon H. hoorde iets, maar omdat ze aanvankelijk niets zag, reed ze door naar haar ex-vriend. Korte tijd later keerden ze samen terug naar de plaats van het ongeval. De hulpdiensten werden verwittigd, maar Rita D. bezweek daags na de aanrijding aan haar verwondingen.

Uit het onderzoek bleek dat Sharon H. op het moment van de feiten 1,9 promille alcohol in het bloed had. De vrouw had de fietsster naar eigen zeggen niet gezien. Volgens haar advocaat was het op het moment van de feiten ook donker. Bovendien zou de fietsverlichting van Rita Desmet niet gewerkt hebben.

Sharon H. vroeg de vrijspraak, maar daar ging de rechter dinsdag niet op in. De vrouw moet binnen het jaar een werkstraf van 150 uur uitvoeren en een geldboete van 1.500 euro betalen. Ze kreeg ook een rijverbod van één jaar en moet testen afleggen om haar rijbewijs terug te krijgen.

Sinds het ongeval zat Sharon H. niet meer achter het stuur. De burgerlijke belangen worden later afgehandeld.