Fotoapp Instagram heeft nu ook een eigen modeprijs
Pari Ehsan stemt haar outfits af op kunstwerken Foto: @paridust

Op de CFDA Fashion Awards, de meest prestigieuze Amerikaanse modeprijzen, wordt voortaan ook een prijs uitgereikt aan de beste Instagrammer. Zo heeft de organisatie zelf bekendgemaakt. Het publiek heeft tien dagen om zijn favoriet te kiezen onder de acht genomineerden.

Het Council of Fashion Designers of America (CFDA) reikt elk jaar zijn modeprijzen uit aan de beste ontwerpers (mannen, vrouwen en accessoires), de beste nieuwkomers in diezelfde drie categorieën, een International Award, een Lifetime Achievement Award, een Founders Award, een Media Award en ten slotte ook een Fashion Icon Award.

Dit jaar komt er dus een twaalfde prijs bij, deze voor Fashion Instagrammer of the Year. Volgens CFDA-directeur Steven Kolb werd net voor dit sociale mediaplatform gekozen omdat de populaire fotoapp het hen gemakkelijker heeft gemaakt om opkomend talent te ontdekken.

Niet de modeblogsters die de beste beelden van de catwalk posten of de ontwerpers die een blik in hun atelier gunnen, maken kans op de prijs. Een vakjury bestaande uit onder andere stiliste Rachel Zoe koos voor acht creatievelingen die elk een andere band hebben met de modewereld en die op een eigen manier in de verf zetten.

Die acht finalisten zijn: Pari Ehsan (modeblogger en interieurontwerpster), Donald Roberston (head of creative bij Bobbi Brown), Dapper Lou (fotograaf en stilist), Patrick Janelle (grafisch ontwerper), Christina Caradona (model en modeblogger), Amy Stone (digital content creator bij Gap), Amanda Jasnowski (fotografe) en Doug Abraham (ontwerper).

Nu is het aan het publiek om te bepalen wie van deze acht de titel verdient, door de foto’s van hun favoriete Instagrammer te liken. Voor u massaal alle foto’s van een extra hartje voorziet: enkel de foto’s getagd met #MyCFDA zijn bepalend. Op 30 mei weten we wie de winnaar is van deze gloednieuwe award.

De officiële uitreiking van de CFDA Awards vindt plaats op 2 juni, maar de Fashion Instagrammer of the Year wordt die avond niet op het podium verwacht om de prijs in ontvangst te nemen. Hij of zij wordt wel uitgenodigd op de uitreiking, maar dan als officiële Instagramcorrespondent die de account van het CFDA voor een avond mag overnemen.