Geen proces na dodelijk ongeval door epilepsie-aanval
Foto: belga

In Stabroek is afgelopen weekend Els D.C. overleden. De 43-jarige vrouw richtte in februari een ravage aan in Ekeren nadat ze een epilepsie-aanval kreeg achter het stuur van haar wagen. Eén fietser kwam daarbij om het leven, een tweede slachtoffer belandde in coma. Door het plotse overlijden van Els D.C. komt er nu vermoedelijk geen proces meer over het tragische ongeval, meldt Gazet van Antwerpen.

Els D.C. reed op 22 februari met haar Peugeot 208 op de Leugenberg in Ekeren toen ze plots een epilepsie-aanval kreeg. Haar auto begon te zwalpen over de weg en raakte een fietsster en vervolgens twee mountainbikers.

De 32-jarige David Van Esbeen was op slag dood. De 31-jarige fietsster Emelie Heller raakte ernstig gewond en lag een tijd in coma. De wagen van Els D.C kwam even verderop tot stilstand na een botsing met een BMW. Ook de chauffeur van die wagen raakte zwaargewond.

Het tragische ongeval deed de discussie oplaaien over de risico’s die epilepsiepatiënten nemen door met de auto te rijden. Tot een rechtszaak zal het nu echter vermoedelijk niet meer komen. Els D.C. wordt donderdag begraven in Ekeren. Volgens het parket gaat het om een natuurlijk overlijden.