Postpersoneel in Ans/Alleur staakt wegens te veel werk tijdens verkiezingen
Foto: BELGA

Het personeel van Bpost in Ans/Alleur, in Luik, heeft dinsdagochtend het werk neergelegd. Met de staking protesteert het personeel tegen het overmatig gebruik van uitzendkrachten en tegen het extra werk wegens de verkiezingen.

Volgens de socialistische vakbond zijn in de zone een honderdtal tijdelijke krachten aan het werk. ‘Normaal zouden die na een bepaalde periode moeten worden aangeworven, maar dat gebeurt niet. De directie gebruikt ze zonder hen een contract aan te bieden’, aldus Thierry Tasset van het ACOD.

Maar ook het vele werk tijdens de verkiezingen heeft geleid tot de staking. ‘Normaal moet een postbode 1.200 stukken per dag behandelen. Momenteel zijn dat er 2.500 à 3.000 per dag’, aldus de vakbondsman. ‘Vorige week moesten in het kader van de Europese verkiezingen aangetekende brieven worden rondgedeeld. De postbodes moesten 200 keer per dag aanbellen.’

Ondanks beloftes dat er versterking zou komen, gebeurden geen aanwervingen. Het personeel besliste daarom het werk neer te leggen. De staking zal de hele dag duren.