De ouders van het meisje uit Riemst dat gebeten werd door elf honden, verwijten de burgemeester nalatigheid.

Begin februari viel een roedel honden een meisje aan in Riemst. Het elfjarige slachtoffer was er met een vriendinnetje aan het fietsen toen de losgebroken honden het meisje aanvielen. Ze raakte zwaargewond en heeft vandaag meer dan honderd littekens.

In de kennel van de hobbykweker werden nog 31 honden aangetroffen, waarvan enkele verwaarloosd. De man was in 2008 al betrapt op illegaal kweken, maar had nadien een aanvraag tot erkenning ingediend, en die was goedgekeurd. Na het bijtincident werd zijn vergunning ingetrokken. De honden werden afgemaakt. Politie en parket namen de overige dieren in beslag en voeren sindsdien een onderzoek. De eigenaar van de honden zal zich wellicht moeten verantwoorden voor onopzettelijke slagen en verwondingen.

Anthony Godfroid, de advocaat van de ouders, liet nu ook burgemeester Mark Vos (CD&V) dagvaarden. ‘De gemeente Riemst en haar burgemeester Mark Vos zijn nalatig geweest, waardoor Yuki en haar ouders voor het leven getekend zijn’, zei Godfroid gisterenavond. ‘In januari ontving de lokale politie een melding van loslopende roedelhonden. Bij krachtdadig en doordacht optreden hadden de feiten zich nooit kunnen voordoen.’