'Nieuwe Courtois' traint mee met eerste ploeg Real Madrid
Foto: Twitter
Met Thibaut Courtois speelt de beste Belgische doelman in de Primera Division. Wie weet komt daar op termijn een tweede Belg bij. Alexandro Marco Craninx Joostens mocht deze week namelijk voor het eerst meetrainen met het eerste elftal van Real Madrid.

Craninx Joostens is een 17-jarige doelman en de zoon van een Belgische vader en een Spaanse moeder. Zijn ouders verhuisden naar Spanje, waar 'Alex' in 1995 geboren werd. Hij begon zijn voetballoopbaan op vijfjarige leeftijd bij La Laguna en verkaste acht jaar later naar Fuengirola. In 2011 volgde de overstap naar derdeklasser UD Marbella. Daar bleef Craninx Joostens niet lang want nog datzelfde jaar plukte topclub Real Madrid hem weg.

Alex komt nu uit voor Juvenil B, de U-17 van de Koninklijke, en werd ook al opgenomen in de selectie van de U-17 van België. Hij mocht deze week, nota bene in de aanloop naar de Champions Leauue finale tegen stadsgenoot Atlético, meetrainen met de eerste ploeg. Aan Marca vertelde de doelman in 2011 dat hij supporter is van Thibaut Courtois en Iker Casillas: ‘Casillas is mijn idool maar gezien mijn lengte en mijn jonge leeftijd kan je me meer vergelijken met Courtois’.