De San Antonio Spurs zijn het best gestart in de Western Conference Finals van de NBA play-offs. De Spurs wonnen de eerste wedstrijd van de best-of-7 serie tegen de Oklahoma City Thunder. Het werd 122-105 in Texas.

De Thunder misten sleutelspeler Serge Ibaka en dat voelden ze. De Spurs vertrouwden minder op hun schoten van ver en gingen resoluut naar de korf. Het team van Coach of the Year Gregg Popovych scoorde liefst 66 punten onder de ring, tegenover slechts 32 voor de Thunder. De Spurs namen zo meteen de controle over de wedstrijd en gaven die gaandeweg nooit uit handen. Op een bepaald moment leidde San Antonio met 23 punten. De Spurs maakten dan ook liefst 57,5% van hun schoten.

Man van de wedstrijd was oude getrouwe Tim Duncan. Die scoorde 27 punten en pakte ook zeven rebounds. Tony Parker deelde twaalf assists uit en bankspeler Manu Ginobili tekende voor achttien punten met drie driepunters. Door deze zege hebben de 'Big Three' van de Spurs samen 110 play-off wedstrijden gewonnen. Dat zijn er evenveel als Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar en Michael Cooper ooit wonnen met de LA Lakers in de jaren 80.

Bij OKC scoorde MVP Kevin Durant 28 punten, Russell Westbrook maakte er 25. Game 2 is woensdagnacht, opnieuw in San Antonio.