FC Barcelona heeft nieuwe coach en keeper
Luis Enrique Foto: AFP
Zoals verwacht wordt Luis Enrique de nieuwe coach van FC Barcelona. De 44-jarige Spanjaard en ex-speler van de Catalaanse voetbalgrootmacht tekende vandaag een contact voor twee seizoenen. Dat bevestigde Barcelona op zijn website. Luis Enrique volgt er Gerardo Martino op, die na één seizoen moet opstappen. Het was een drukke dag in Barcelona want het haalde ook een doelman - Marc-André Ter Stegen - en Lionel Messi tekende een nieuw contract.

Luis Enrique was tussen 2008 en 2011 coach van de beloften van FC Barcelona. In het seizoen 2011-2012 nam hij AS Roma onder zijn vleugels, alvorens in de zomer van 2013 bij Celta de Vigo te belanden. Daar stapte hij enkele dagen geleden na een succesvolle passage zelf op. Als speler was Enrique van 1996 tot 2004 actief voor Barça. Hij was 62 maal Spaans international.

Luis Enrique moet FC Barcelona na een 'mager' seizoen opnieuw aan successen helpen. Messi en co stelden dit seizoen teleur en grepen naast alle prijzen. De Spaanse titel ging naar Atletico, de bekerfinale werd verloren tegen Real Madrid. Ook de Champions League kon niet worden gewonnen. Die eer is weggelegd voor één van de twee Madrileense rivalen.

Marc-André Ter Stegen is nieuwe nummer één

Marc-André Ter Stegen is de nieuwe doelman van FC Barcelona. Het 22-jarige Duitse toptalent komt over van Borussia Mönchengladbach, waar hij sinds 2011 titularis is. Ter Stegen volgt bij Barcelona het monument Victor Valdes op. De 32-jarige Spanjaard verlaat de club, net zoals tweede keeper José Manuel Pinto. Ook de naam van Thibaut Courtois circuleerde al enkele maanden rond Camp Nou, maar dat gerucht mag nu definitief geschrapt worden.

Lionel Messi verlengt contract

Zoals aangekondigd zette Lionel Messi vandaag ook een krabbel onder een nieuw contract. De Argentijnse superster zou naar verluidt zo'n 20 miljoen euro per jaar verdienen.