Hoofdrolspeler 'Helaasheid Der Dingen' riskeert twee jaar cel
Kenneth Vanbaeden in 2009, toen ‘De Helaasheid der Dingen’ in de zalen liep. Foto: Hendrik De Rycke
Acteur Kenneth Vanbaeden (20), die in 2009 de hoofdrol speelde in de film ‘De Helaasheid Der Dingen’, riskeert twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor geweld enkele jaren geleden tegen een fuifganger die onder invloed was. Dat heeft de correctionele rechtbank in Dendermonde beslist.

In 2011 had Vanbaeden samen met acht anderen, onder wie 2 minderjarigen, klappen en schoppen uitgedeeld aan een dronken en gedrogeerde fuifganger na een chirofuif op een parking in Erpe-Mere. Een dertiger werd toen in coma geslagen, een ander man raakte zwaar gewond. De grootste agressor riskeert 2 jaar cel, waarvan 6 maanden met uitstel. Het vonnis volgt op 23 juni.

‘Door het voorval werd mijn carrière als acteur gebroken en stopte ik ermee’, liet Vanbaeden optekenen. Nu probeert hij via een ibo-contract (Individuele Beroepsopleiding) aan de slag te geraken.

In de verfilming van het gelijknamige boek ‘De Helaasheid Der Dingen’ van Dimitri Verhulst speelt Vanbaeden de 13-jarige Gunther Strobbe die probeert te ontsnappen aan zijn marginale familie.