Deze finalisten strijden voor titel Beste Belgische bartender
Wie mag in de voetsporen treden van Carl Van Droogenbroeck? Foto: rr
Sterkedrankengroep Diageo houdt ook dit jaar een zoektocht naar de beste bartender. Elf Belgische namen komen in aanmerking om ons land te vertegenwoordigen op de wereldfinales van de Diageo World Class cocktailcompetitie. Op 9 juni weten we wie het wordt.

Diageo - een van de grootste drankenmultinationals ter wereld - is op zoek naar wereldklasse en om daar te geraken is er heel wat meer nodig dan cocktailkennis.De kandidaten worden immers niet enkel beoordeeld op de snelheid en kwaliteit van de cocktails, maar ook op storytelling, innovatie en presentatie.

'Het niveau van de kandidaten ligt hoog en ook de nieuwkomers in de cocktailscène zijn erg veelbelovend', aldus Carl Van Droogenbroeck, Belgische winnaar van vorig jaar. Hij zetelt dit jaar in de jury en het belooft volgens hem een spannende finale te worden. Dat kan ook niet anders met ervaren bartenders als Dries Botty van L'Apereau in Blankenberge en Ben Bruyneel van Jigger's in Gent onder de finalisten.

De negen andere finalisten zijn Jim Geurts van Jantjes Verjaardag in Bilzen, Dieter van Roy van Martini Bar Antwerpen (hij opent in augustus samen met Ben Belmans een nieuwe bar in Antwerpen), Jurgen Nobels van Uncle Babe's in Gent, Sofie Ketels van Clapotis in De Panne, Michael Couckhuyt van Jules Bar in Kortrijk, Hannah Van Ongevalle van Pharmacy in Knokke, Gino Depraetere van Villa Lorraine in Ukkel, Jef Berben van El Jéfés Cocktails in Antwerpen en Didier Van den Broeck van Dogma Cocktails in Antwerpen.

Deze elf meestermixers nemen het tegen elkaar op in het Gentse Café Theatre op 9 juni. Daar mogen zij hun creativiteit tonen aan een vakjury bestaande uit eerdergenoemde Carl Van Droogenbroeck (Cocktails @ NINE), Andy De Brouwer (sommelier en eigenaar van Restaurant Les Eleveurs) en Olivier Jacobs (winnaar 2012 en bartender van de Jigger’s). De winnaar krijgt een driedaags bootcamp in Berlijn om zich voor te bereiden op de grote wereldfinale van 27 juli tot en met 2 augustus.