'Fans Barcelona willen af van Lionel Messi'
Foto: Photo News
Barcelona kon dit seizoen geen enkele prijs pakken en dat doet pijn in Catalonië. De lokale media analyseren zich dan ook haast kapot over wat er moet gebeuren om Barça opnieuw te doen swingen. In een poll van de Spaanse sportwebsite SPORT antwoordde liefst 37% van de respondenten 'Lionel Messi' op de vraag welke aanvaller ze liever kwijt dan rijk zijn volgend seizoen.

Messi is daarmee veruit de 'meest overbodige' aanvaller bij Barcelona. Alexis Sanchez volgt met 20% van de stemmen op ruime afstand. Zelfs Ibrahim Afellay kreeg 'maar' 13% van de stemmen, 10% wil Pedro weg, 10% Cuenca, en 5% Neymar en Cristian Tello. Messi is dus niet meer God in Barcelona.

Ook voor alle andere posities ondervroeg SPORT zijn lezers. Bij de middenvelders vindt 58% Alex Song overbodig, 25% stemde dan weer voor Cesc Fabregas. Xavi kreeg 9% van de stemmen, Andres Iniesta slechts 1%. Van de flankverdedigers moet 79% niets meer hebben van Dani Alves. Centraal achterin kan Javier Mascherano niet meer rekenen op de steun van 54% van de stemmers, Gerard Piqué klokte af op 39%.

Opvallend is ook dat 81% de komst van Luis Enrique als coach niet ziet als dé oplossing.