Steven Defour is blij dat de WK-voorbereiding van de Rode Duivels op gang geschoten is. Dat verklaarde hij na afloop van de eerste training van de Belgen in de Genkse Cristal Arena. ’Het is nog vroeg en ons WK begint pas over een maand, maar toch is het fijn om mekaar terug te zien’, aldus de middenvelder van FC Porto.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Defour was een van de zestien Duivels op het trainingsveld. ‘De coach heeft ons echt verrast door meteen zijn definitieve WK-selectie vrij te geven, maar hij heeft dat heel goed gedaan. Hij heeft goede keuzes gemaakt en als er nieuwkomers zijn, betekent dat dat ze dat ook verdienen’, stelde Defour.

De middenvelder bekende dat er binnen de groep nog weinig over het WK gepraat wordt. ‘Het is vooral zaak om nu rustig op te bouwen. Het is wel leuk dat iedereen nu naar ons kijkt, dat betekent toch dat we door onze prestaties respect afgedwongen hebben. In Portugal zijn ze er overigens van overtuigd dat wij hen uitschakelen indien we in de tweede ronde tegen mekaar uitkomen’, lachte Defour.