Sammy Bossut heeft maandag in de Genkse Cristal Arena zijn allereerste training bij de Rode Duivels afgewerkt. De goalie van Zulte Waregem werd zondag pas in laatste instantie opgeroepen om Sivio Proto te vervangen, die zoals bekend een armbreuk opliep in de titelmatch van Anderlecht tegen Lokeren.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

‘Toen we na de partij bij Club Brugge met de bus op weg waren naar Waregem, kreeg ik plots een telefoontje van de bondscoach’, verklaarde Bossut na de training. ‘Uiteraard is het sneu voor Silvio dat hij hier nu niet bij kan zijn, want hij verdiende deze selectie zeker wel na zijn uitstekend seizoen’, stak Bossut de Anderlecht-doelman een hart onder de riem.

Of Bossut nu mee mag naar Brazilië, hangt af van de beschikbaarheid van Koen Casteels, die revalideert na een scheenbeenbreuk. ‘Koen wordt klaargestoomd om 100 procent fit te geraken voor het WK en hij moet die kans ook ten volle krijgen. Het is nu aan mij om goede trainingssessies af te werken met de andere doelmannen en me goed te integreren in de groep. Ik blijf uiteraard met de voetjes op de grond en weet wat mijn plaats is’, klonk het. ‘Nu voel ik me terug klein tussen al deze sterren en begin ik opnieuw van nul. Bij Zulte Waregem is dat helemaal anders, want daar had ik toch al wat opgebouwd.’