Wilmots: ‘Courtois sluit wellicht pas aan in Zweden’
Divock Origi en Marc Wilmots Foto: BELGA

De Rode Duivels hebben maandagnamiddag in de Genkse Cristal Arena hun voorbereiding op het WK in Brazilië ingezet. Er trainden in totaal 16 van de 24 opgeroepen Duivels, nieuwkomers Adnan Januzaj, Divock Origi en de pas zondag opgeroepen Sammy Bossut waren meteen van de partij. De van een spierblessure herstellende Kevin Mirallas beperkte zich voornamelijk tot wat loopwerk.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

'Toen iedereen elkaar terugzag, zag ik veel lachende gezichten', begon Wilmots zijn persconferentie. 'Het is duidelijk dat mijn spelers blij zijn dat ze opnieuw bij de selectie zijn. Deze eerste trainingsweek is echt een voorbereiding. Deze week gaan we vooral op volume werken, met veel loopvermogen en blessurepreventie. De intensiteit van de trainingen wordt stilaan opgedreven en op stage in Zweden (27 mei-2 juni) gaan we echt intensief trainen.'

Wilmots verwelkomde zestien Duivels op zijn eerste training, onder wie ook de nieuwkomers Adnan Januzaj, Divock Origi en Sammy Bossut. 'Deze groep is heel professioneel en ook geconcentreerd. Divock werd meteen opgevangen door Romelu (Lukaku) en Eden (Hazard), terwijl vooral Marouane (Fellaini) zich over Adnan ontfermde.'

'Sammy Bossut selecteerde ik omdat hij het nu al twee seizoenen uitstekend doet bij Zulte Waregem en ook bijna geen fouten heeft gemaakt. Ik hoop alvast dat de pech met mijn derde doelmannen nu ophoudt', lachte Wilmots, die eerder al Jean-François Gillet (geschorst) en Proto (en misschien ook Casteels) zag afhaken. 'Met Koen wacht ik nog een tijdje, misschien wel tot 9 of 10 juni. Hij heeft in ieder geval al een heel goede evolutie gemaakt.'

Courtois krijgt extra rust

Acht Duivels waren afwezig in Genk. Thibaut Courtois en Toby Alderweireld spelen zaterdag met Atletico Madrid nog de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Alderweireld reist meteen nadien naar België en maakt maandag misschien al speelminuten tegen Luxemburg, Courtois krijgt na de finale nog vier tot vijf dagen vrijaf en sluit pas aan op de stage van de Belgen in Zweden.

‘Ik moet het nog met Thibaut bespreken, maar hij reist wellicht op 29 of 30 mei door naar Zweden. Ik denk ook niet dat hij daar zal spelen (in de partij tegen Zweden van 1 juni), maar dat moeten we nog bespreken’, verduidelijkte Wilmots na de training.

Anthony Vanden Borre, Dries Mertens en Laurent Ciman (die zondag nog een competitiewedstrijd speelden) en ook Zenit-spelers Axel Witsel en Nicolas Lombaerts sluiten donderdag aan, Koen Casteels revalideert samen met Lieven Maesschalk verder na zijn scheenbeenbreuk.

Dinsdag (11u00) traint de selectie van Wilmots een tweede keer in Genk, komende maandag wordt er geoefend tegen Luxemburg. De Cristal Arena is bijna uitverkocht voor die partij, er zijn momenteel nog zo’n 600 tickets beschikbaar.