Lokeren weigert schorsingsvoorstel Persoons
Foto: Photo News

Sporting Lokeren heeft maandagmiddag laten weten dat het het schorsingsvoorstel van één speeldag en 300 euro geldboete voor middenvelder Koen Persoons niet zal aanvaarden. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had die sanctie voorgesteld als gevolg van de rode kaart die Persoons zondag kreeg in de match tegen Anderlecht.

Door het voorstel van het Bondsparket zou Persoons de eerste speeldag van het komende seizoen missen, maar die straf vinden ze bij Lokeren niet billijk. De Oost-Vlamingen vonden de rode kaart op zich al onverdiend. Eén minuut na een uitsluiting voor Anderlechtspeler Anthony Vanden Borre, mocht ook Lokerenmiddenvelder Koen Persoons de kleedkamers opzoeken. Hij kreeg rood voor een tackle op de doorgebroken Aleksandar Mitrovic. Persoons vond de rode kaart zuivere compensatie voor de rode kaar van Vanden Borre.

Lokeren en Persoons verschijnen dus dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB, die de strafmaat zal bepalen. Een eventueel beroep wordt vrijdag behandeld.