Christoph en Philip Roodhooft: ‘Zware dagen voor ons’
Niels Albert, geflankeerd door Christoph en Philip Roodhooft. Foto: BELGA

Niels Albert werd op de persconferentie waarop hij zijn afscheid aankondigde onder andere geflankeerd door Christoph en Philip Roodhooft. ‘Wij maken zware dagen door’, verklaarden de teammanagers van BKCP-Powerplus.

‘Het nieuws over Albert kwam als een donderslag bij heldere hemel. Wij proberen hem zoveel mogelijk te helpen, maar we zitten nu nog in een fase dat het voor ons ook allemaal te nieuw is. Feit is dat wij Niels Albert zeker niet laten vallen. Hij zal beroep kunnen doen op een beroepsverzekering en gelukkig heeft hij door de jaren heen wel een spaarpotje opgebouwd’, stelde Philip Roodhooft.

Christoph Roodhooft trok bijna dagelijks op met Niels Albert. ‘Het was raar afgelopen weekend. We trokken met de ploeg naar de koers, maar zonder de reservefiets van Niels Albert op het dak van de wagen. Wij konden dit tragische nieuws niet langer verborgen houden. Wij kregen te veel vragen over het feit dat Niels er niet bij was. Om alle speculaties te ontlopen zitten we hier nu jammer genoeg samen. Ik had hier liever ander nieuws aangekondigd. De mensen die onze kopman destijds uitjouwden, zullen dit seizoen wel raar staan kijken denk ik’, aldus Christoph Roodhooft.

‘Sinds wij een eerste keer geconfronteerd werden met de hartafwijkingen van Niels Albert, kregen we nooit echt positief nieuws te horen. Tijdens de stage in Spanje was Niels er wel nog bij, maar daar trainde hij met de handrem op’, gaf Christoph Roodhooft nog mee.