Dodelijk ongeval E17: bestuurder vrachtwagen blijft in cel
Foto: BELGA

De Roemeense vrachtwagenbestuurder die woensdag het dodelijke ongeval op de E17 in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde veroorzaakte, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist.

Het ongeval gebeurde op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Zwijnaarde. Er waren drie vrachtwagens en een personenwagen, een Volkswagen-busje, betrokken. Het busje en de twee andere vrachtwagens reden zeer traag of stonden bijna stil door een file als gevolg van werken in Gentbrugge. De oorzaak van het ongeval is een zware onoplettendheid van de vrachtwagenbestuurder, een 39-jarige Roemeen, die inreed op het busje.

Het busje werd tegen een voorliggende vrachtwagen gekatapulteerd en vloog in brand, net als de stuurcabine van de vrachtwagen. Een Nederlands koppel in het busje kwam om het leven. De bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval waarbij hij onopzettelijk de dood van de twee slachtoffers veroorzaakt heeft. De man verklaarde dat hij niet op kon remmen voor zijn voorligger. Volgens het parket reed de man met een hoge snelheid en waren er geen remsporen van zijn vrachtwagen.